Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че не

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че не
Коментари Харесай

Цветанов за визитата на Атака в Крим: Сидеров не иска България да излезе от ЕС

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разгласи, че не е обезпокоен за целостта на ръководещата коалиция, макар визитата на водача на " Атака " Волен Сидеров в Крим. 

В едно от интервютата, които Сидеров е дал, до момента в който беше в Крим, се споделя: " За мен бъдещето ще бъде Евразийско, а не Атлантическо ". Цветанов обаче не вижда мотив за терзание в това.

" Сидеров не желае България да напуща НАТО и Европейски Съюз, те са без конкуренция за страната ни ", изясни Цветанов макар спорното посещаване и послания. Зам.-председателят на ГЕРБ сподели още, че персонално от водача на " Атака "  ясно е изразявал тази позиция при съставянето на съдружното съглашение на ръководещите.  

Цветанов изясни, че е сложил пред парламентарната група на " Обединението патриоти " въпроса за визитата на Сидеров и депутати от " Атака " в Крим. " Казах, че това, което се случва през последните няколко дни, не е здравословно за страната и не е добре за ръководството ", каза Цветанов и добави, че депутатите от " Атака " му обяснили, че това е било персонално посещаване и са имали срещи с българската общественост. 

На въпрос дали " Атака " има място в ръководството на страната, Цветанов отговори: 

" Вижте, ние имаме съдружно съглашение, което е на база акценти, към които сме се обединили. Имаме и управническа стратегия, която е съгласувана, утвърдена и я изпълняваме в 4-годишния си управнически мандат. Подобни елементи в тези съглашения няма. Но мога да кажа, че в съдружното ни съглашение и в управническата стратегия има доста ясни има  сигнали. И това, което сме го дали като обръщение е, че евроатлантическата ориентировка на страната е безалтернативна ".

Цветанов разяснява и напрежението сред него и президента Румен Радев. " Имаме кардинални политически разлики, само че не и междуличностни несъгласия ", сподели той. Попитан дали кардиналните разлики ще продължат да ескалират сред него и президента, Цветанов отговори: " Ще пазя кардиналната си политическа позиция ". Зам.-председателят на ГЕРБ обаче акцентира, че може да има естествен разговор с президента, стига да има единодушие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР